Lymfedrenasje: Hvordan Gua Sha kan hjelpe deg med å rense og revitalisere huden

Lymfedrenasje: Hvordan Gua Sha kan hjelpe deg med å rense og revitalisere huden

Lymfedrenasje: Hvordan Gua Sha kan hjelpe deg med å rense og revitalisere huden

Gua Sha, silkemyk.no

Hva er Gua Sha?

Gua Sha er en tradisjonell kinesisk massasjeteknikk som har blitt brukt i over 2000 år. Teknikken benytter seg av en spesiell massasjesten eller skraper som strykes over huden for å stimulere blodsirkulasjonen og lymfesystemet. Dette bidrar til å fremme helbred, redusere betennelse, øke elastisiteten i huden og bidra til å lindre muskelspenninger 1.

Hvordan virker Gua Sha på huden?

Gua Sha øker mikrosirkulasjonen i huden, noe som kan forbedre hudens generelle helse. Den økte blodsirkulasjonen gir huden en umiddelbar glød og bidrar til å transportere bort avfallsstoffer. Ifølge en undersøkelse publisert av Vogue, vil du øke mikrosirkulasjonen med opp til 400% ved å bruke din Gua Sha i ett til to minutter hver dag 2.

Hvordan bruke Gua Sha, silkemyk

Hvorfor er lymfedrenasje viktig?

Lymfesystemet i kroppen vår har en kritisk funksjon: det transporterer en væske som kalles lymfe gjennom hele kroppen. Lymfe inneholder hvite blodceller som bekjemper infeksjoner. Et effektivt lymfesystem er viktig for generell helse, og her vil Gua Sha-massasjen bidra positivt 3.

Hvis du er en person som ofte opplever hevelser i ansiktet, kan lymfedrenasje være spesielt nyttig for deg. Du kan redusere hevelser ved å ha ekstra fokus på lymfedrenasje under ansiktsmassasjen. Bevegelsene du utfører med Gua Sha-verktøyet bør gå mot lymfeknutene, som er lokalisert i halsen og ved ørene.

Gua Sha vs Facial Roller

Både Gua Sha og Facial Roller er effektive verktøy for å gi huden en fastere og mer elastisk følelse. Gua Sha-massasjen vil redusere synligheten av store porer, redusere mørke ringer under øynene og øke produksjonen av kollagen og elastin i huden. Dette resulterer i en strammere hud 4.

Du kan bruke Gua Sha på hele kroppen, og spesielt fokusere på områder hvor du føler det er mye muskelspenninger, knuter, slapp hud eller cellulitter.

Konklusjon

Gua Sha er mer enn bare en skjønnhetsbehandling. Dens innvirkning på huden vår er dyptgående, fra å bidra til å løse opp muskelknuter, til å øke blodsirkulasjonen og fremme lymfedrenasje. Ved å inkludere Gua Sha i din daglige skjønnhetsrutine, kan du oppleve en mer revitalisert og sunn hud. Husk å være tålmodig, da de mest bemerkelsesverdige resultatene ofte kommer over tid.

 

 

Fotnoter:

  1. https://www.silkemyk.no/blogs/hudpleieblogg/gua-sha-til-morsdag-og-valentines-day

  2. https://www.silkemyk.no/blogs/hudpleieblogg/hvordan-gua-sha-kan-bidra-til-a-forbedre-blodsirkulasjonen-i-ansiktet

  3. https://www.silkemyk.no/blogs/hudpleieblogg/fordeler-med-gua-sha

  4. https://www.silkemyk.no/blogs/hudpleieblogg/oppdag-fordelene-med-gua-sha-en-guide-for-nybegynnere

Tilbake til bloggen