IPL-hårfjerning hjemmefra: 6 tips for et optimalt resultat

IPL-hårfjerning hjemmefra: 6 tips for et optimalt resultat

-

Gratulerer med din nye IPL hårfjerner fra Silkemyk! Du kommer raskt til å merke at du har gjort en god investering. Du kommer til å spare både tid og penger på å bytte ut barberhøvelen med vår IPL-laser. Vi kan dessuten garantere at du ikke kommer til å savne sløve barberblad, inngrodde hår og nupper. 

1. Bli kjent med din IPL-laser

Å lese bruksanvisninger er kanskje ikke det du har mest lyst til å bruke tid på - men det lønner seg i mange tilfeller. Det er viktig å bli kjent med IPL-hårfjerneren, slik at du føler deg trygg fra første behandling. Vår IPL-laser kommer med 3 ulike moduser, noe som er veldig handy å kunne forskjellen på og ta i bruk slik det passer under behandlingen.

Manuelt modus: Denne innstillingen er manuell, noe som betyr at du må trykke på på-knappen selv for å utløse lysglimt. Moduset gir deg full kontroll over IPL-behandlingen, og er optimal når man skal fjerne hår fra små områder på kroppen som ansikt, armhuler og bikinilinje.

Automatisk modus: Dette er et automatisk modus hvor IPL-laseren vil gi fra seg lysglimt helt selv hvert 3 sekund. Den gir kun fra seg lysglimt når hårfjerneren er i kontakt med huden din. Husk at lysglimtene bare vil vedvare så lenge bunnen av IPL-maskinen ligger parallelt og tett mot huden. Dette moduset er perfekt for hårfjerning på store områder på kroppen, som for eksempel legger, lår og armer.

Glide-modus: Dette er en slags hybrid mellom manuelt og automatisk modus. IPL-laseren gir fra seg lysglimt hver 3. sekund så lenge du holder inne på-knappen. Veldig kjekt modus hvis du ikke ønsker å trykke for hvert glimt, men likevel ønsker litt mer kontroll over behandlingen.

Les nøye gjennom brukermanualen for å finne svar på hvordan du bruker IPL-laseren. Vi har også mange blogginnlegg som går i dybden på hvordan du bruker hårfjerneren. Vi har blant annet skrevet en komplett guide om hvordan man bruker en IPL hårfjerner hjemmefra. Les også om IPL hårfjerning med laser VS barbering, eller innlegget som forteller deg om alt du trenger å vite om hårfjerning med IPL-laser.

2. Bruk god tid

I løpet av kort tid vil du få god kontroll over IPL-behandlingen, men det kan ta noen behandlinger før du blir helt trygg. Bruk de første øktene på å bli bedre kjent med IPL-laseren, og da kan det være lurt å behandle de største områdene på kroppen for god oversikt og tilgjengelighet, som legger og lår.

Du kan gjerne dele opp slik at du behandler ulike områder på kroppen på ulike dager, men prøv å hold oversikt slik at du ikke behandler det samme området mer enn én gang i uka. Husk også å bruk god tid under behandlingen slik at du får tatt alle hår, så slipper du små flekker med uønsket hårvekst her og der.

Og ja - du kan behandle alle områder på kroppen med Silkemyk sin IPL-hårfjerner. Du kan også bruke IPL i ansiktet - bare husk å vær ekstra forsiktig i området rundt øynene. 

3. Lag en behandlingsplan for hårfjerningen 

Når man fjerner uønsker hår hos klinikk, enten det er med barbering, laser eller voksing, så følger man en behandlingsplan med utgangspunkt i ens egne mål med hårfjerningen. Når du skal fjerne hår med IPL-laser hjemmefra er det lurt å gjøre det samme.

IPL-laseren trenger flere behandlinger for å oppnå de beste resultatene, så det er lurt å være konsekvent med hårfjerningen. Finn deg gjerne en fast ukedag hvor du utfører behandlingen. Så fort du har oppnådd ønsket resultat kan du gå over til en fast dato i måneden for å vedlikeholde det silkemyke resultatet.

IPL hårfjerner fra Silkemyk i to ulike fargevarianter

4. Barber områdene som skal behandles

For at IPL-teknologien (IPL står for intenst pulserende lys) skal fungere effektivt er det viktig å barbere området man ønsker å behandle før man startet hårfjerningen. Dette er viktig for at lyspulsene fra laseren skal nå hårsekkene skikkelig.

Barbering er beste måte å fjerne hår på før IPL-behandling. Du bør unngå napping, epilering eller voksing. Grunnen til det er rett og slett at disse hårfjerningsmetodene fjerner håret ved roten, og da klarer ikke IPL-laseren å absorbere melaninet i hårsekken fordi det er ikke noe hår der. 

5. Ikke bruk IPL-laseren på tatoveringer, føflekker eller vorter

Som du kanskje vet absorberer en IPL-laser lys fra hårsekkene dine. Dette er en helt trygg behandling, men det anbefales ikke å bruke IPL på områder i huden med mye pigment. Grunnen er rett og slett at de pigmenterte områdene i huden din vil absorbere lysglimtene på et dypere nivå, noe som kan føre til irritasjon i huden. Derfor bør du unngå å bruke laseren direkte på tatoveringer, mørke fødselsmerker og føflekker.

6. Husk å rengjør IPL-laseren etter bruk

Rengjøring av håndsettet anbefales etter hver behandling. Du kan bruke antibakterielle produkter som servietter, gel og rens for å gjøre håndsettet og lysvinduet rent. Vær sikker på at håndsettet er slått av og ikke koblet til strøm før du begynner å rengjøre IPL-laseren.

Du bør deretter oppbevare håndsettet på et kjølig og tørt sted. Det er naturlig for mange å oppbevare et produkt som en IPL hårfjerner på badet, men vi vil ikke anbefale det da baderom ofte er fuktig etter damp fra dusjen. Finn heller et annet rom i huset, for eksempel soverom eller garderobe. 

Kvinne bruker IPL-laser fra Silkemyk til å fjerne hår fra armhulen

Husk at huden din bør være helt fri for produkter og sminke før behandling, og at du ikke bør bruke selvbruningskrem eller andre produkter med mye pigment før du skal bruke IPL-laseren. Vi ønsker deg lykke til med behandlingen! Vi håper du blir like glad i IPL-laseren som vi er, spesielt etterhvert som du blir bedre kjent med den og trygg på behandlingsmåten. Vi savner i alle fall ikke sløve barberblader, inngrodde hår og nuppete hud - og tror ikke du kommer til å gjøre det heller! 

@silkemyk.no

Abonner på
vårt nyhetsbrev

Motta spennende nyheter og rabattkoder

Ved å registrere deg via e-post, samtykker du uttrykkelig i å motta markedsføringskommunikasjon fra Silkemyk. Se personvernregler og vilkår for bruk for detaljer.